Man kanske har investerat i en ATV och vill försäkra den. Ta inte den första bästa försäkringen från ett försäkringsbolag som man redan känner till. Ställ istället försäkringsbolagen mot varandra för att finna det bästa alternativet! Antingen kan man välja att på egen hand jämföra försäkringsbolagens olika alternativ, men det smidigaste är att låta någon annan sköta jobbet och få mer tid över till annat!

Genom 3 snabba och enkla steg kan man hitta den försäkring och det försäkringsbolag som har förmånligast alternativ för varje individ! Det enda man behöver göra för att jämföra och välja rätt försäkring, är att fylla i ett formulär. Sedan får man vänta på svar och sedan teckna avtalet. Att försäkra min ATV tryggt och enkelt har aldrig varit smidigare! Allt görs på nätet och jämförelsen är helt kostnadsfri.

Innan man jämför så kan det vara bra att tänka på vilken sorts försäkring man är i behov av. Vilken försäkring som passar just den personen är beroende av värdet på fyrhjulingen men också vart man planerar att köra.

En jämförelse på nätet ger rätt ATV försäkring.

Att jämföra ATV försäkringar ger en bra överblick som gör att det blir enklare att välja rätt försäkring. Men vad ingår egentligen i en ATV-försäkring? Enligt svensk lag så måste alla fordon som körs på allmänna vägar vara försäkrade, i alla fall med en trafikförsäkring. Antingen kan man därför välja att teckna endast en trafikförsäkring men också en halv- eller helförsäkring.
En trafikförsäkring för ATV täcker och ersätter personskador på andra, men också skador på motpartens egendom eller fordon. Med andra ord är du som förare inte speciellt skyddad av detta försäkringsalternativ. Det kan därför löna sig att teckna en halv- eller helförsäkring. En halvförsäkring ger ersättning vid skador som uppstår på grund av stöld eller brand. Det finns även ett rättsskydd och ett skydd vid kris som inkluderas. Tänk dock på att dessa delar kan skilja sig från bolag till bolag. En helförsäkring innehar alla delar som en halvförsäkring innefattar plus en vagnskadedel.

Vad din ATV har för värde och hur den används kan därför avgöra om det endast behövs tecknas en trafikförsäkring, halv- eller helförsäkring. Jämför ATV försäkringar för att underlätta valet och hitta det försäkringsbolag som passar bäst!