För dig som letar kakelugn kan Lindholm Kakelugnar rekommenderas. De är specialister på kakelugnar av antikt snitt, och arbetar både i Sverige och internationellt med både försäljning och montering, till både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

En kakelugn ger ditt hem både värme, och en rustik tidlös känsla som ramar in ditt hem på ett väldigt sympatiskt sätt. Företaget finns i Varberg, men är verksamma i hela landet, och även då internationellt. De har stor erfarenhet inom branschen, och har monterat ett stort antal kakelugnar genom åren. Alla ugnar är minst 100 år gamla, och finns oftast bara i ett exemplar. Det här är så långt ifrån massproducerat och generiskt du kan komma. Din ugn blir unik och personlig.

En kakelugn ökar inte bara det estetiska kvaliteterna hos ditt hus, utan har också gediget praktiska funktioner.  Den sänker uppvärmningskostnaden, och har en väldigt hög verkningsgrad. Siffor på uppemot 90 procent är inte ovanligt i sammanhanget.

 En kakelugn är en bra investering

Teglet i sig har väldigt funktionella egenskaper när det gäller ugnar. Det magasinerar brasans värme betydligt mer effektivt än en vanlig kamin. En kakelugn är sammantaget en väldigt bra investering för ditt hus, och höjer signifikant värdet på det inför framtida försäljning.  En kakelugn andas klass, kvalitet och en ombonad känsla.

Det finns flera sorters modeller att välja på, och kakelugnar kommer i flera former, både rektangulära och runda. Du kan även få dem  i ett kolonn-format, eller som i formen av en hantverksugn. Den senare ger ett mer robust intryck och liknar mer en vanlig vedugn.