Shatavari är ett naturläkemedel som börjat göra ett återseende i det moderna samhället och är en typ av sparrisväxt som finns främst i Indien, Nepal och på Sri Lanka. Som naturläkemedel så används det främst för att förbättra reproduktionssystemet hos kvinnor men ska även hjälpa med matsmältningen och blodbildningen i kroppen. I Ayurveda sägs örten vara den bästa örten för kvinnor eftersom den sägs främja fertiliteten, stärker livmodern, hjälper mot menstruationen, lindrar PMS, underlättar återhämtningen efter en förlossning och stimulerar även bildningen av bröstmjölk hos kvinnor. 

Shatavari används även som ett afrodisiakum för att öka sexlusten hos kvinnor. Med det sagt så är det dock vissa saker man bör ha i åtanke innan man använder sig av Shatavari kapslar eller pulver, ifall du exempelvis är allergisk mot sparris så bör du undvika detta naturläkemedlet då det tillhör sparrisfamiljen. Den har även en urindrivande effekt och innehåller fytoöstrogener så ifall man är känslig och äter vätskedrivande medel så bör man vara lite försiktig. 

Finns i både i kapsel och som pulver 

För dig som är intresserad av att prova så finns det främst två valmöjligheter. Vanligaste sätten att få i sig det är antingen genom kapslar eller genom pulver som du blandar i en drickbar vätska. 

Kan vara värt att nämna att smaken av pulvret är ganska starkt och bitter så att blanda det i mjölk med honung eller socker är att rekommendera ifall du vill slippa bitterheten. Ifall du undrar var du bör skaffa Shatavari så finns det att skaffa på MrHerb.se där du kan även läsa på ytterliga om detta naturläkemedlet samt även andra produkter förstås. ​